Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de Water Battle. Zit het antwoord er niet bij? Stel dan je vraag via het contactformulier onderaan de pagina of bel ons.

Om de Water Battle serious game te kunnen spelen moet je waterbedrijf het spel inzetten op jouw waternetwerk. Deze zomer zetten Vitens en Brabant Water een speciale zomereditie in voor alle hun klanten. Als jouw waterbedrijf meedoet, dan kan je je hier meteen inschrijven. Vul je e-mailadres en postcode in en we sturen je meteen een activatiecode.

Doet jouw waterbedrijf nog niet mee? Laat dan hier je gegevens achter en wij doen ons best om de Water Battle ook bij jou beschikbaar te maken.

Te gek! Wat leuk dat je meedoet. We hebben je een activatiecode gestuurd per e-mail. De volgende stap is het downloaden van de Water Battle App via de App Store of Google Play. De downloadlinks vind je in de vraag hieronder.

Als je de Water Battle App hebt geïnstalleerd, kan je een account aanmaken in de app met de activatiecode die je hebt ontvangen.

Nu speel je meteen mee met de Water Battle. Verder kan je nu ook je huisgenoten, partner of kinderen uitnodigen om de Water Battle Game te gaan spelen. Veel plezier!

De Water Battle Game en de Water Battle App zijn gratis beschikbaar voor iPhone, iPad en Android telefoons en tablets.

Download via de App Store voor iPhone en iPad

Water Battle App

Water Battle Game

Download via Google Play voor Android telefoon of tablet

Water Battle App

Water Battle Game

De Water Battle App geeft je inzicht in je waterverbruik. Als eerste stel je hiervoor je persoonlijke profiel in, zodat de app weet hoeveel water je ongeveer gebruikt. Daarna kan je de app gebruiken om een aantal activiteiten bij te houden die veel water gebruiken, maar waar je zelf ook veel invloed op hebt.

Vervolgens kan je voor jezelf een doel stellen. Hoeveel water zou je graag willen gaan gebruiken? De Water Battle App zet je persoonlijke doel af tegen je verbruik. In je verbruiksoverzicht zie je vervolgens je doel en geschatte verbruik. Heb je ook je meterstand minimaal 2x ingevoerd, dan toont het overzicht ook je werkelijk verbruik.

Door actief gebruik te maken van de Water Battle App, scoor je punten. De punten geven je een mooie plek op de Water Battle ranglijst, maar ze spelen ook levels vrij in de Water Battle Game.

Download de Water Battle Game en maak je eerste speler aan in de Water Battle App. Hieronder lees je hoe je dat kan doen.

In het hoofdmenu van de Water Battle App tik je op de Spelers-knop. Hier kan je nieuwe spelers aanmaken. De app toont vervolgens een activatiecode, waarmee je kind(eren), huisgenoten of partner de Water Battle Game kunnen activeren.

Zij downloaden hier gemakkelijk de Water Battle Game. Als ze het spel voor de eerste keer opstarten, vraagt deze meteen om de code. Voer de code in en kies een spelernaam en het spel is gekoppeld aan de app. Nu kunnen jullie samen aan de slag in de Water Battle.

Om je waterverbruik in het overzicht te zien moet je ten minste 1 wateractiviteit hebben ingevuld in je profiel. Voor deze activiteit moet er 1 dag zijn ingevuld in het Invoeren-scherm. Daarna toont het Overzicht-scherm je geschat verbruik.

Als je ook minimaal twee keer de meterstand invoert, dan toont het overzicht ook je werkelijke verbruik.

De Water Battle Zomereditie is niet gekoppeld met je watermeter. Hierdoor is je werkelijke verbruik niet inzichtelijk. In deze speciale Zomereditie berekenen we je gebruik op basis van je profiel, de activiteiten die je bijhoudt en landelijke gemiddelden. Je waterverbruik is dus een schatting en kan hoger of lager liggen dan je werkelijk gebruik. Nederlanders gebruiken gemiddeld 119 liter per persoon per dag. Als je normale gebruik hier in de buurt zit, dan geeft de Water Battle en goede schatting. Ligt jouw gebruik hier verder vanaf? Dan kunnen onze resultaten afwijken.

De meerwaarde van je geschat waterverbruik is dat je inzicht krijgt in welke activiteiten veel water gebruiken. Wat hiervan de invloed is op je totale verbruik en wat je kunt doen om water te besparen.

De Water Battle App biedt ook de mogelijkheid om je meterstanden periodiek in te vullen. Hiermee toont de app je een nauwkeurig beeld van je waterverbruik. Je bepaalt zelf hoevaak je dit invult. Hoe vaker je je meterstand invoert, hoe gedetailleerder overzicht je krijgt (om je verbruik weer te kunnen geven hebben we minimaal 2 meterstanden nodig).

Wat leuk dat je de Water Battle voor jouw klanten wil inzetten om bewuster om te leren gaan met water. De Water Battle Zomereditie is te spelen in heel Nederland. Neem contact op met Grendel Games voor meer informatie.

Voor de Water Battle Game staat de activatiecode in de Water Battle App onder het kopje Spelers. Voor de Water Battle App hebben we je een e-mail gestuurd met de activatiecode. Als je die niet meer hebt, kan je gemakkelijk je code nog een keer opvragen via dit formulier.

Dat vinden we heel vervelend! We hebben de Water Battle uitvoerig getest. Toch is het altijd mogelijk dat er een foutje in zit.

Als je vast loopt in het spel, probeer dan het level opnieuw te starten via het pauzemenu. Helpt dit niet, probeer dan de game opnieuw op te starten. Voor Apple druk je 2x op de home knop en swipe je de game of app naar boven om hem helemaal af te sluiten. Voor Android open je je multitaskoverzicht. Nieuwere telefoons en tablets hebben hiervoor een eigen knop naast je de home-knop. Bij oudere toestellen kan het multitaskoverzicht worden geopend door de home-knop een paar seconden ingedrukt te houden. Daarna veeg je de game of app naar links of naar rechts om hem af te sluiten. Start de game of app daarna weer op en kijk of het probleem is verholpen.

Helpt het bovenstaande niet om je probleem te verhelpen? Stuur dan een beschrijving van het probleem naar bug@grendelgames.com. Wij gaan er dan meteen naar kijken.

Stel een vraag

Staat jouw vraag er niet bij of heb je een andere probleem? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

We gebruiken je persoonsgegevens alleen om je te helpen en we gaan netjes met je gegevens om volgens ons privacybeleid.

Bel ons

Neem je liever telefonisch contact op? Dat kan natuurlijk ook! Bel het onderstaande nummer van je eigen waterbedrijf.

Vitens klantenservice

0800 0359

Bereikbaar op werkdagen
van 08:00 tot 17:00 uur

Brabant Water klantenservice

073 683 80 00

Bereikbaar op werkdagen
van 08:00 tot 17:00 uur