Water Battle App - Snelstart

Bewust omgaan met water is belangrijk voor een beter milieu. De Water Battle kan je hierbij helpen. Met een app en een game ga je samen hiermee aan de slag.

Deze snelstartgids helpt je op weg met het gebruik van de Water Battle App.

  1. Introductie
  2. Inzicht in je waterverbruik
  3. Je persoonlijke besparingsdoel
  4. Wateractiviteiten invoeren
  5. Meterstanden invoeren
  6. Punten scoren en levels vrijspelen

Introductie

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten om snel mee te kunnen doen. Jij gebruikt de app en je kinderen, je partner of je huisgenoten spelen de game. Zo kan je met het hele huis meespelen. De app geeft je inzicht in je waterverbruik en hoe je hier zelf invloed op uit kunt oefenen. De game is gekoppeld aan de app en biedt ontelbare levels spelplezier en een spannende competitie met andere gebruikers.

Inzicht in je waterverbruik

Met de Water Battle App kan je snel en gemakkelijk je waterverbruik inzichtelijk maken. Hierdoor krijg je een beter beeld van hoeveel water je verbruikt met verschillende activiteiten thuis en hoe je hier zelf invloed op uit kunt oefenen.

Je kunt in de app bijhouden hoe vaak en hoeveel water je gebruikt. Dat klinkt als veel werk, maar dat is het niet! Het invoeren is snel en eenvoudig. Er zijn slechts enkele activiteiten die je hoeft bij te houden. De app schat de rest automatisch in op basis van je persoonlijk profiel, landelijke gemiddelden en jouw invoer. Het invoeren van waterverbruik hoef je niet dagelijks te doen. Dit kan ook 1x per week.

Als je je waterverbruik precies wilt weten, dan kan je in de Water Battle App ook je meterstanden bijhouden. Het overzicht geeft dan exact aan hoeveel je verbruikt.

Je persoonlijke besparingsdoel

Zodra je een paar dagen wateractiviteiten hebt bijgehouden, krijg je een beeld van hoeveel liter jullie thuis verbruiken. Om hiermee actief aan de slag te gaan kan je een persoonlijk besparingsdoel instellen.

Het persoonlijke besparingsdoel stel je in voor jullie thuis. Standaard staat het besparingsdoel ingesteld op 120 liter per persoon per dag (het Nederlandse gemiddelde).

Als je je persoonlijke besparingsdoel hebt ingesteld, zie je je dagelijkse verbruik en je doel in het waterinvoerscherm. Zo zie je in een oogopslag hoe snel je water verbruikt en of het lukt om je besparingsdoel te halen.

Wateractiviteiten invoeren

In het invoerscherm kan je bijhouden op welke dagen je welke wateractiviteiten hebt gedaan. Je kunt dit hier voor de afgelopen week invoeren. Je hoeft dit dus niet dagelijks te doen om een goed beeld te krijgen van je waterverbruik.

Hoeveel water elke activiteit verbruikt is gebaseerd op je persoonlijke profiel, hoe vaak en hoe lang (of hoeveel) je verbruikt. Bijvoorbeeld als je langer of korter doucht, kan je dit gemakkelijk aanpassen in dit scherm. Als je een andere douchekop hebt gekocht, kan je dit wijzigen in je profiel (via instellingen).

Als je een dag vergeten bent om activiteiten in te vullen, is dat niet erg. Die dag rekenen we niet mee. Heb je per ongeluk wel die dag aangetikt en was je niet thuis? Vink dit dan aan en dan rekenen we ook die dag niet mee.

Meterstanden invoeren

Standaard toont de Water Battle App je geschat verbruik. Dit geeft een goede indruk van jouw sitatie en hoe je dit zelf kunt verlagen. Als je liever precies wilt weten hoeveel water jullie verbruiken, dan kun je ook je meterstanden bijhouden. Zodra je meterstanden op twee verschillende dagen hebt ingevuld, zie je in het overzicht ook je werkelijk verbruik. Als je vaker je meterstanden invult, krijg je een steeds beter en accurater beeld van je verbruik.

Punten scoren en levels vrijspelen

De Water Battle speel je samen met je huisgenoten (kinderen, partner of gewoon lekker alleen). In de Water Battle Game zijn ontelbare levels vrij te spelen door jou. Als je begint, kan je meteen een aantal levels spelen. Voor meer levels moet jij voldoende punten halen in de app. Met elke 15 punten speel je een nieuw level vrij.

Hoe actiever je de Water Battle App gebruikt, hoe meer punten je verzamelt. Ook kun je dagelijks punten scoren met de quiz in de app.

Wil je meer weten?

Als je meer wilt weten of als je tegen problemen aanloopt, raadpleeg onze veelgestelde vragen.