Water Battle App - Snelstart

De Water Battle is een serious game om het watergebruik op het lokale waternetwerk meer gelijkmatig te delen. Hierdoor is er minder energie nodig om alle woningen van voldoende waterdruk te voorzien. Dit bespaart stroom en spaart het milieu.

Deze snelstartgids helpt je op weg met het gebruik van de Water Battle App.

  1. Introductie
  2. De piekzones
  3. Je verbruik
  4. Je punten
  5. Levels vrijspelen

Introductie

Hier lees je alles wat je moet weten om zo goed mogelijk mee te doen. Jij gebruikt de app, jouw kinderen gebruiken een game, zodat jij samen met je kind(eren) kan werken aan een schoner milieu. De app is gekoppeld aan je watermeter en geeft je inzicht in je verbruik, de punten die je daarmee verdient en wat voor effect dat heeft op het milieu!

De piekperioden

In de loop van een dag gebruiken mensen verschillende hoeveelheden water. Er zijn bepaalde perioden wanneer het drukker is. Er zijn 3 verschillende perioden:

  1. Hoge piekperiode (donkergrijs gearceerd) – 7:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 19:00
  2. Lage piekperiode (lichtgrijs gearceerd) – 14:00 tot 18:00 en van 20:00 tot 21:00
  3. Dalperiode (wit) – van 21:00 tot 7:00

Om veel punten te verdienen wil je het liefst zo weinig mogelijk water verbruiken tijdens de hoge piekperiodes. Je kunt dit doen door je waterverbruik te verplaatsen naar de lage piekperiodes of zelfs helemaal naar de dalperiode. Minder water verbruiken tijdens de hoge piekperiodes levert dus de meeste punten op. Lukt het ook om minder water te gebruiken tijdens de lage piekperiode, dan kun je daar ook punten mee verdienen.

Je verbruik

Elke periode is in de app weergegeven als een grote bak. Deze bak geeft aan hoeveel water een huishouden in Leeuwarden gemiddeld verbruikt. Als je water gebruikt, dan loopt de bak langzaam vol. Blijf je onder de rand, dan score je punten. Kom je boven de rand uit, dan krijg je niets. Probeer het de volgende piekperiode gewoon opnieuw!

Je punten

In het puntenoverzicht zijn de bakken omgedraaid, als stolpen. Hier vullen ze niet met water, maar met punten. Grote stolpen staan voor de hoge piekperioden. Hier kan je dus ook de meeste punten verdienen. Gebruik je in een periode minder water dan een gemiddeld huishouden in Leeuwarden, dan verdien je punten. Gebruik je meer, dan krijg je niets.

Levels vrijspelen

Je speelt samen met je kind(eren). In de Water Battle Game zijn ontelbare levels vrij te spelen door jou. De eerste 5 zijn meteen speelbaar. Voor de andere levels moet je voldoende punten halen. Met een bepaalde hoeveelheid punten komt er een nieuw level beschikbaar voor je kind(eren).

Wil je meer weten?

Als je meer wilt weten of als je tegen problemen aanloopt, raadpleeg onze FAQ.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de Water Battle en andere serious games. Schrijf je dan hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

© Grendel Games 2018